Terrasoverkappingen productinformatie

Bij Gartenzo stelt u uw terrasoverkapping geheel naar wens samen. Op deze pagina vindt u alle informatie en technische uitleg over de mogelijkheden van Gartenzo terrasoverkappingen en diverse accessoires en uitbreidingsmogelijkheden. Klik op het onderwerp waar u meer over wil lezen.

Materiaal

Onder uw overkapping moet u veilig kunnen genieten. Waar andere merken terrasoverkappingen gebruik maken van 6060-T6 aluminium, zijn  terrasoverkappingen vervaardigd uit het 25% sterkere 6063-T6 aluminium. Bovendien biedt aluminium zelf veel voordelen. Zo is het zeer onderhoudsarm, heeft het een lange levensduur en wordt het niet aangetast door vocht of UV-straling. Alle aluminium profielen van  Gartenzo terrasoverkappingen zijn gepoedercoat.

Solide constructie

 • Dankzij de gegalvaniseerde stalen strip in de goot, zijn alle Gartenzo terrasoverkappingen bestand tegen een last van wel 100kg per m2
  (80kg/m2 met veiligheidsmarge).
 • Gartenzo terrasoverkappingen zijn voorzien van CE-markering en voldoen daarmee aan alle Europese bouwnormen.
 • De overkappingen kunnen belast worden met een meter verse sneeuw of 50cm sneeuwbelasting volgens NEN-norm 6702.
  Terrasoverkappingen zijn zelfs bestand tegen wind- tot orkaankracht en zware aardbevingen.

Stijlen

Kies uit twee stijlen: klassiek of modern. De klassieke stijl kenmerkt zich door standaard afgeronde staanders en een golvende goot. De moderne stijl is te herkennen aan de rechthoekige staanders met een ronde goot. Beide stijlen zijn gelijk in prijs en toepasbaarheid. Het is ook mogelijk om beide stijlen met elkaar te combineren, bijvoorbeeld door te kiezen voor een moderne goot met klassieke staanders. Bij het bestellen kiest u dan de stijl van de goot die u wenst, en bij het veld “opmerkingen” geeft u aan welke staanders u erbij wil hebben.

Afbeelding
Afbeelding
Creme overkapping
Afbeelding
Afbeelding

Daken

Bij uw Gartenzo overkapping heeft u de keuze uit een glazen dak of een polycarbonaat dak. In de onderstaande tabel vindt u de eigenschappen van de verschillende daken.

Glazen dak Polycarbonaat dak
 • Gehard en gelaagd glas (4-4-2)
 • 8,76mm dik
 • 98cm breed
 • Luxueuze uitstraling
 • Stevige harde kunststof
 • Exolon Makrolon ®
 • 16mm dik
 • Honinggraatstructuur (xs)
 • Keuze uit: Helder, opaal, IQ-Relax
 • 98cm breed
Afbeelding

Afmetingen

Houd bij het inmeten voor uw overkapping rekening met drie variabele afmetingen, namelijk de breedte, diepte en hoogte. Wilt u weten hoe hoog de doorloophoogte bij uw overkapping kan zijn? Op deze pagina vindt u het zijaanzicht van onze overkappingen. Hier berekent u de mogelijke doorloophoogte(s) door middel van de beschikbare muurhoogte aan uw woning.

Breedte
Gartenzo terrasoverkappingen worden standaard geleverd vanaf 3.06m breed en lopen op per meter. 3,06m, 4.06m, 5.06m, 6.06m etc.
De breedte is eenvoudig op maat in te korten.

Diepte
Gartenzo terrasoverkappingen worden standaard geleverd in dieptematen van 2.5m, 3m, 3.5m of 4m. Alle dieptes zijn op maat in te korten. Hierdoor is iedere diepte tot 4m te realiseren.

Hoogte
Gartenzo adviseert om een hoogte van de onderkant van de goot aan te houden van 2.10m, 2.15m, 2.20m, 2.25m, 2.30m of 2.35m. Met deze afmetingen passen de glazen schuifwanden onder de terrasoverkapping altijd exact en zijn de betonpoeren nog goed in te graven.

Aantal staanders

Door de extra stevige constructie hebben Gartenzo terrasoverkappingen minder staanders nodig dan overkappingen van concurrenten. Daarmee behoudt u u een vrij uitzicht en heeft u een ruime doorgang onder uw overkapping. Het aantal staanders is afhankelijk van de breedte, diepte en het type dak. In de onderstaande tabel ziet u het aantal staanders per afmeting en type dak.

Let op; in deze tabel is het aantal staanders weergegeven dat nodig is om de overkapping stevig te houden. Bij grote overspanningen is het echter mogelijk dat de goot in het midden tot enkele centimeters doorhangt door het gewicht van de stalen strip. Deze zware gegalvaniseerde strip is echter benodigd voor voldoende stevigheid aan de goot, zodat deze bestand is tegen een last van wel 100kg per m2. (80kg per m2 met veiligheidsmarge).

Afbeelding

Accessoires

Gartenzo LED verlichting

 • Voor sfeervolle avonden onder uw overkapping;
 • 1 set bestaat uit 6 spotjes van 3 Watt per stuk;
 • Dient vooraf gemonteerd te worden in tussenligger;
 • Met afstandsbediening om aan/uit te zetten en te dimmen.

Gartenzo Schoren

 • Voor een unieke en landelijke stijl;
 • Verkrijgbaar in mat crème en mat antraciet;
 • Zowel één als twee schoren per staander mogelijk;
 • Glazen schuifwanden niet mogelijk in combinatie met schoren.

Funderingen

Een Gartenzo terrasoverkapping dient gemonteerd te worden op een ondergrond die een gewicht tot 750 kilo per staander kan dragen. We adviseren u om altijd gebruik te maken van betonpoeren of fundering, aangezien de meeste tegels barsten onder dit gewicht. Het plaatsen van betonpoeren heeft als voordeel dat deze nog enigszins gesteld kunnen worden tijdens de montage. Dit is niet mogelijk bij het storten van beton. Omdat het regenwater door tenminste één van de staanders van de overkapping wordt afgevoerd, dient u hier ook rekening mee te houden bij het plaatsen van fundering onder de staanders. Gartenzo biedt hierbij een oplossing aan die hieronder ook terug te zien is, namelijk betonpoeren met HWA.

Wanneer u zelf aan de slag gaat met de montage van de fundering (met of zonder behulp van de Gartenzo betonpoeren), raden we aan om eens naar de onstaande twee hulpmiddelen te kijken.

Dit zijn de opties bij zelfmontage van fundering;
 • Monteren op betonpoeren. Stel de betonpoeren op de meegeleverde stoeptegels waterpas af;
 • Staanders in de grond plaatsen en het storten en laten uitharden van beton;
 • Staanders op het terras plaatsten. Het terras dient stevig genoeg te zijn om 750kg per staander te dragen.

Opties bij montage door Gartenzo

 • Monteren op betonpoeren. Stel de betonpoeren op de meegeleverde stoeptegels waterpas af;
 • Staanders op het terras plaatsten. Het terras dient stevig genoeg te zijn om 750kg per staander te dragen.
Onderhoud

U kunt het aluminium frame en de dakplaten van uw terrasoverkapping schoonmaken met een zachte doek of spons en een lauw sopje van water en een niet ontvettende zeep. Voor het schoonmaken van het dak is het raadzaam om een uitschuifbare zeem te gebruiken. Verwijder aangehecht vuil voorzichtig met een zachte doek of spons zodat de lak niet beschadigd. Spoel na het schoonmaken de overkapping overvloedig met water. Gebruik voor het schoonmaken geen schuurmiddelen en/of schuursponzen.

Gartenzo adviseert het aluminium frame in gebieden met zout water minimaal tweemaal per jaar schoon te maken. In andere gebieden volstaat één keer per jaar. Verwijder tevens regelmatig bladeren en vuil uit uw goot om verstopping van de goot te voorkomen.

Betreden van het dak
De benodigde frequentie van het schoonmaken van het dak verschilt van tuin tot tuin. Wilt u voor onderhoud op het dak zijn, loop dan niet direct op de dakbedekking. Plaats planken op meerdere tussenliggers om het gewicht te verdelen. Onder de planken legt u rubberen matten, zodat u beschadigingen aan het dak voorkomt.