Heb ik een fundering nodig onder een glazen schuifwand ?
Het is van essentieel belang dat een juiste fundering wordt aangebracht onder een glazen schuifwand. In dit artikel leest u waarom.

Waarom is een fundering noodzakelijk onder een glazen schuifwand?
Men denkt wel eens dat een fundering niet noodzakelijk is, met de gedachten erachter dat er kosten kunnen worden bespaard. Alhoewel de kosten op deze manier bespaard worden, gaat dit ten koste van de kwaliteits en veiligheidsnormen. Hieronder vindt u de meest voorkomende problemen die kunnen ontstaan in zulke gevallen.

• De glaspanelen staan niet waterpas. Hierdoor kunnen er kieren tussen de glazen panelen ontstaan, waardoor de tuinkamer niet meer wind- en waterdicht zijn.
• De glaspanelen kunnen niet meer open of dicht. Dit komt vanwege het feit dat er verzakkingen in de ondergrond kunnen ontstaan.
• In het ergste geval kunnen de glaspanelen uit de rails vallen omdat er een te groot verschil ontstaat in de ondergrond.

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Daarom adviseren wij altijd het gebruik van een fundering. Zo bent u gegarandeerd van uitstekende kwaliteit waar u een levenlang van kunt genieten.

Wat voor soort fundering heb ik nodig voor mijn glazen schuifwand?
Wanneer u kiest voor Gartenzo, adviseren onze experts op locatie welke fundering het meest geschikt is voor uw situatie. In enkele gevallen is het mogelijk om het op het bestaand straatwerk te monteren, echter kan het zijn dat dit niet 100% waterpas ligt.

Om er zeker van te zijn dat de kwaliteitsnormen gewaarborgd blijven maken wij bijna in alle gevallen gebruik van een aluminium funderingskoker. Deze zijn altijd kaarsrecht, en zijn bestand tegen al het gewicht van de glaspanelen.

Heeft u verder nog vragen?
Neem gerust contact met ons op, onze adviseurs helpen u graag verder.